5-DAAGSE BIJSCHOLING VHT- & VIB-GEHECHTHEID

Inhoud

Een gecertificeerde VHT-er of VIB-er kan kiezen voor een 5-daagse bijscholing VHT&VIB-Gehechtheid. Deze bijscholing bestaat uit:

 • 5 bijeenkomsten van 4 uur.
 • Maximale groepsgrootte is 12 personen.
 • De bijscholing wordt afgerond met een deelcertificaat.
 • Na afronding wordt de deelnemer geregistreerd in de certificeringsbank met de kwalificatie ‘5-daagse bijscholing VHT/VIB-Gehechtheid’.
 • Na deze 5-daagse bijscholing kan men nog kiezen voor de specialisatie “Gehechtheid”. Deze bestaat dan uit 5 aanvullende individuele supervisies en 1 certificering.

Doelgroep

Gecertificeerde VIB-ers/VHT-ers.

Doelstelling

De VHT-ers/VIB-ers hebben kennis en vaardigheden om gehechtheidsignalen en -patronen te herkennen door micro-analyse van de interactie aan de hand van videobeelden van het dagelijkse (gezins)leven en door het werken met de bouwstenen van gehechtheid. Aansluitend wordt de gezonde ontwikkeling van de baby en het jonge kind ondersteund en gestimuleerd.

Cursusdata

Maandag 30 mei 2022
Maandag 13 juni 2022
Maandag 5 september 2022
Maandag 19 september 2022
Maandag 3 oktober 2022

Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: SAV (Adoptievoorzieningen) – Houten

BELANGRIJKE INFO OP EEN RIJ

 • Niveau: HBO+

 • Vereiste vooropleiding:

  HBO werk- en denkniveau en geldig VHT- en/of VIB-certificaat

 • Accreditaties:  V&VN | SKJ

 • Duur: ca 6 maanden

Aanmelden kan hier. Je gegevens worden alleen gebruikt t.b.v. deze bijscholing en worden niet gebruikt voor andere doeleinden of gedeeld met derden. Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Corinne is expert ‘Gehechtheid’ voor AIT. Zij verzorgt de startbijeenkomst ‘Gehechtheid’ en ook de 5-daagse bijscholing ‘Gehechtheid’. Corinne is actief vanuit het steunpunt Stichting Adoptievoorzieningen ( SAV). Haar specialisme is VIB en Gehechtheid (bij adoptie). Corinne verzorgt de scholingen VIB, opleider VIB, specialistische scholingen Gehechtheid en opleider VIB-G en coördineert landelijk de VIB-Gehechtheid bij adoptie. Corinne kan alle vragen over VIB en Gehechtheid wat betreft de scholing, bij- en nascholing beantwoorden. Corinne is orthopedagoog en heeft haar opleiding gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Verder is zij Sherborne Samenspel bewegingspedagoog en psychotherapeute Symbooldrama en geschoold in EMDR. Vanaf 1989 werkzaam bij Stichting Adoptievoorzieningen (als voorlichter, video-interactiebegeleider, Sherborne Samenspel bewegingspedagoog, werkbegeleider en opleider VIB-G). Vanaf 2004 psychotherapeute gericht op gehechtheid en traumaverwerking middels Symbooldrama en EMDR en supervisor Sherborne Samenspel. Zij is te bereiken:

06-15606028  | c.verheule@adoptie.nl

De scholing geeft een totale studiebelasting van 30 uren per persoon.

Klik hier voor het overzicht van de studiebelasting in het kader van de accreditering.

Het studiemateriaal is inclusief en bestaat uit:

 1. Een reader met inhoudelijke achtergrondinformatie.
 2. De DVD ‘Rondom de Geboorte’, die te bekijken is op het AIT-videoplatform in MijnAIT. De filmpjes geven informatie over de normale gezonde ontwikkeling van baby’s aan ouders ter preventie van problemen. Een co-productie van Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG), AIT en Babywerk.

€650,= p.p. (incl. drankjes en reader).