José Cramer: AIT-opleider en VHT/VIB-coördinator Jeugdhulp Friesland (steunpunt)

Voor AIT verzorgt José de introductiecursussen voor Noord-Nederland.

Vanuit het steunpunt Jeugdhulp Friesland verzorgt José de (na)scholingen VHT/VIB, de gespecialiseerde (na)scholingen VIB-G en de interne en externe Werk Ontwikkeling Kringen. José is werkzaam als opleider VHT/VIB bij Jeugdhulp Friesland en AIT-opleidingscoördinator voor de provincie Friesland. De AIT taken voor Friesland verricht zij samen met Mariëtte Ruiter van KieN-GGZ. Bij Jeugdhulp is José werkzaam als VHT-er/VIB-er en begeleidt zij cliënten en medewerkers.

Voor José opleider werd, is zij jaren werkzaam geweest als VHT/VIB-er binnen diverse vormen van de jeugdhulpverlening. Wat voor haar hierin de belangrijkste drijfveer is geweest, is dat er binnen de VHT/VIB altijd uitgegaan wordt van de krachten en de mogelijkheden van de cliënt en dat de cliënt de deskundige is m.b.t. het functioneren van zijn eigen gezin. Daarbij zijn de beelden ondersteunend en deze zeggen vaak meer dan duizend woorden!

José vindt het inspirerend om als AIT-scholingscoördinator bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van beroepskrachten buiten haar eigen organisatie, met ze mee te kunnen kijken naar hoe zij zichzelf ontwikkelen en VHT/VIB een plek geven binnen de organisaties.

Jeugdhulp Friesland helpt bij opvoedings-, ontwikkelings- en  gedragsproblemen. Deze problemen variëren in ernst en omvang. Het zorgaanbod sluit hierbij aan en loopt uiteen van lichte ambulante hulp tot intensieve en specialistische behandelvormen. De veiligheid en ontwikkeling van jonge mensen staat daarbij centraal. VHT en K-VHT wordt bij Jeugdhulp Friesland ingezet bij de hulp aan gezinnen. VIB wordt ingezet als deskundigheidsbevordering binnen de verschillende zorgprogramma’s die Jeugdhulp Friesland biedt.

Jeugdhulp Friesland

Badweg 4
8934 AA Leeuwarden
Postbus 1266
8900 CG Leeuwarden
088-1424444

Bezoekadres
JH Knoopstraat 4
8933 GS Leeuwarden
Postbus1651
8901BZ Leeuwarden
058-2122967
José 06-49 49 31 51