ALTRA

Coördinatoren Tycho Vecht, Angelique Zijlstra en Noor Honders

Tycho Vecht

Tycho coördineert en superviseert samen met Angelique Zijlstra en Noor Honders bij Altra de kwaliteitsborging en werkontwikkeling m.b.t. VHT/VIB. Beide methodieken worden bij Altra breed ingezet, zowel in ‘pure vorm’ als in combinatie met andere programma’s.
Altra heeft een breed bereik. Vanuit de organisatie worden bijvoorbeeld zowel jonge moeders met hun baby’s begeleid, als gezinnen met opvoedingsproblemen en oudere jeugd die problemen heeft met opleiding en sociaal functioneren.

Tycho is pedagoog en heeft in vorige banen o.a. als groepsleider, gezinsvoogd en communicatietrainer gewerkt. Bij Altra en rechtsvoorgangers, neemt hij ook ‘ontwikkeling op maat’ van de methodieken ter hand. Naast de know-how op het gebied van VHT/VIB, is hij specialist op het gebied van Signs of Safety.

Angelique Zijlstra

Toen Angelique bij Altra begon (1989) op de residentiële baby-crisis groep, kreeg zij voor het eerst Video-interactiebegeleiding. Daarmee ging een wereld voor haar open. Inmiddels is zij alweer ongeveer 15 jaar IAG-er (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) en Video-hometrainer. Onlangs kreeg zij de kans om hiermee een stapje verder te gaan, door VHT-coördinator te worden. Daarmee heeft zij nu met veel enthousiasme een start gemaakt samen met Noor Honders. Zij kennen elkaar alweer 10 jaar en beiden hebben er veel zin in!

Noor Honders

Noor Honders is Trainer VHT bij Altra en daarnaast werkzaam bij de Ouder- en Kind Teams Amsterdam.
Haar eerste baan was als gezinscoach in multi-problem gezinnen bij ‘10’ voor Toekomst van het Leger des Heils. In 2007 is Noor bij Altra gaan werken. Eerst als Ouderbegeleider gekoppeld aan de Dagbehandeling 0-4 jarigen. Hier is zij opgeleid tot Video-hometrainer en heeft zij de IAG (intensief ambulante gezinsbehandeling) opleiding afgerond. Later heeft zij gewerkt in settingen als Blijf van mijn Lijfhuizen en de Maatschappelijke opvang.
Met de opkomst van de wijkteams jeugd volgde de stap naar het Ouder- en Kind Team in Amsterdam West.
Noor werkt met erg veel plezier als jeugdhulpverlener in de wijk. Haar affiniteit ligt bij het werken met jonge kinderen en hun ouders. Onlangs heeft zij de opleiding tot Infant Mental Health Generalist afgerond.
Nog altijd is de VHT een belangrijk onderdeel binnen haar werk. Naast uitvoerend VHT-er te zijn vindt Noor het ontzettend leuk om als Opleider VHT aan het werk te zijn en haar enthousiasme voor de methodiek breed uit te dragen.

VHTtraining@altra.nl