JARABEE

Coördinator Helga Oude-Hendriksman

Helga Oude Hendriksman is werkzaam als ambulant hulpverlener en opleider bij Jarabee (Twente). Zij is in 2000 opgeleid tot video-hometrainer/video interactiebegeleider. Deze methode heeft zij sindsdien met veel enthousiasme ingezet binnen diverse vormen van hulpverlening. Wat voor haar hierin de belangrijkste drijfveer is, is dat er binnen de VHT/VIB altijd uitgegaan wordt van de krachten en de mogelijkheden van het gezin. Haar ervaring daarbij is: “Beelden zeggen meer dan woorden”

In 2014 heeft zij de opleiding tot opleider in de methodiek VHT afgerond.
Jarabee is sinds 2016 steunpunt binnen het AIT. De combinatie van het verzorgen van in- en externe opleidingstrajecten geeft ruimte voor kennisdelen en samenwerken. Het is inspirerend om te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van beroepskrachten en een uitdaging om de methodiek stevig weg te zetten in de/een organisatie.
Helga wil graag de samenwerking met de AIT en de deelnemende organisaties inzetten om de kwaliteit van VHT en VIB te borgen en te blijven ontwikkelen.

Jarabee heeft als missie dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Jarabee is er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan. Zij komen er zelf of met lichte ondersteuning niet uit.
Jarabee is specialist op het gebied van:

  • Gezin en opvoeden
  • Zelfstandigheid en zelfredzaamheid
  • Onderwijs en zorg
  • Veiligheid
  • Ouderschap en scheiding.

Jarabee heeft meerdere gecertificeerde VHT/VIB-ers in dienst en organiseert meerdere keren per jaar een WOK in Hengelo (Ov.)

Wilt u meer over weten of heeft u vragen, neemt dan contact met haar op:

Telefoon: 074-2561900
Email: houdehendriksman@jarabee.nl

Meer informatie over VHT en VIB bij Jarabee vind je op de volgende pagina:

https://www.jarabee.nl/professionals/vht-en-vib/wat-is-vht-en-vib