JEUGDHULP FRIESLAND

Coördinator José Cramer

Aanbod vanuit Jeugdhulp Friesland:
*Supervisie VHT/VIB
*Opleiding VHT/VIB

*Supervisie VIB-G

*Opleiding VIB-G
*(her) Certificeren van VHT/VIB-ers
*Interne en externe Werk Ontwikkelings Kring

Mijn naam is José Cramer, ik ben werkzaam als opleider VHT/VIB bij Jeugdhulp Friesland en AIT-opleidingscoördinator voor de provincie Friesland. De AIT taken voor Friesland doe ik samen met Mariëtte van der Veen van KieN-GGZ. Bij Jeugdhulp ben ik verder werkzaam als VHT-er/VIB-er en begeleid ik cliënten en medewerkers.

Voor ik opleider werd ben ik jaren werkzaam geweest als VHT/VIB-er binnen diverse
vormen van de jeugdhulpverlening. Wat voor mij hierin de belangrijkste drijfveer is geweest is dat er binnen de VHT/VIB altijd uitgegaan wordt van de krachten en de mogelijkheden van de cliënt en dat de cliënt de deskundige is m.b.t. het functioneren van zijn eigen gezin. Daarbij zijn de beelden ondersteunend en deze zeggen vaak meer dan duizend woorden!

Inspirerend vind ik  het om als AIT opleidingscoördinator bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van beroepskrachten buiten mijn eigen organisatie, met ze mee te kunnen kijken naar hoe zij zichzelf ontwikkelen en videohometraining / videointeractiebegeleiding een plek geven binnen hun organisatie.

Jeugdhulp Friesland
Jeugdhulp Friesland helpt bij opvoedings-, ontwikkelings- en  gedragsproblemen.
Deze problemen variëren in ernst en omvang. Het zorgaanbod sluit hierbij aan en loopt uiteen
van lichte ambulante hulp tot intensieve en specialistische behandelvormen. De veiligheid en ontwikkeling van jonge mensen staat daarbij centraal. VHT en K-VHT wordt bij Jeugdhulp Friesland ingezet bij de hulp aan gezinnen. VIB wordt ingezet als deskundigheidsbevordering binnen de verschillende zorgprogramma’s die Jeugdhulp Friesland biedt. Jeugdhulp Friesland behartigt naast reguliere taakstelling, tevens AIT-taken als AIT-steunpunt.

Jeugdhulp Friesland.

Badweg 4
8934 AA Leeuwarden
Postbus 1266
8900 CG Leeuwarden
088-1424444

Bezoekadres
JH Knoopstraat 4
8933 GS Leeuwarden
Postbus1651
8901BZ Leeuwarden
058-2122967
Jose rechtstreeks 06-49493151