Pento

Coördinator Joke Hoek-Vos

Sinds 2011 ben ik opleider binnen Pento; een organisatie voor Audiologische Centra en Vroegbehandeling. Medewerkers die bij ons in de thuissituatie werken, zijn of worden opgeleid tot Video-Hometrainer. Op de behandelgroepen werken we met VIB.

Het kleine kijken, de micro-analyse en het werken met beelden levert zoveel op voor ouders en medewerkers, daar kan ik altijd weer enthousiast van worden. Het zelf ontdekken, inzichten in wat werkt, samen die ‘hoe’ invullen omtrent contact en communicatie tussen ouders en cliënt (of medewerker en cliënt) is enorm waardevol!

Voor professionals is de methodiek van VHT vaak een bijdrage aan het groter maken van de rol van de ouders in de samenwerking; het activeren, gedoseerd informeren bij het beeld; dit geeft ouders meer regie en vertrouwen en is effectief!

Vanaf 2023 zijn we in de samenwerking met het AIT een stapje verder gegaan en steunpunt geworden. Heel erg leuk om zo nog meer bij te kunnen dragen aan de methodiek van VHT; nu dus niet meer alleen intern binnen Pento, maar ook voor extern en binnen het AIT.

Actueel project “Kijk je mee?”

Op dit moment loopt een onderzoek naar de effectiviteit van Video-Hometraining bij Doof/ Slechthorende baby’tjes in de leeftijd van 0-6 maanden. Dit onderzoek doen we in samenwerking met andere organisaties (NSDSK, Kentalis). Ik hoop hierover in het komend jaar nog meer te kunnen delen, o.a. op de AIT studiedagen.

Joke Hoek-Vos
Tel.  06-13464236
j.hoek@pento.nl

Pento
Burgemeester Verderlaan 15
3544 AD Utrecht