Edux

Coördinator Ietje Corman

Mijn naam is Ietje Corman en ik werk als adviseur/opleider/supervisor VIB vanuit Edux.
Edux is een divisie van Wij Zijn Jong en licentiehouder VIB in de kinderopvang en onderwijs.
Als expertisecentrum in toegepaste pedagogie werken we nauw samen met partners in het onderwijs, zorg, sport, technologie, cultuur, overheid en bedrijfsleven. Bij Edux kunnen ouders, professionals en organisaties expertise halen of brengen. Wij bieden onze diensten aan door middel van Advies, Opleidingen en Consultancy.
Onze pedagogische visie is geloven in diversiteit, nieuwsgierigheid en competente kinderen. Kinderen hebben hun unieke kwaliteiten en veel mogelijkheden. Ze zijn nieuwsgierig, willen al doende ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Ze willen grenzen verleggen, anderen ontmoeten en zich ontwikkelen. Voortdurend, met vallen en opstaan. Alle kinderen doen dat op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Wij zien ieder kind als een bron van inspiratie, vol nieuwe creatieve ideeën. Een kind dat lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, kan zich maximaal ontwikkelen. Welbevinden en betrokkenheid vormen samen de bril waardoor wij in iedere situatie kijken naar hoe we de ontwikkeling van het kind kunnen verrijken.
Mijn drijfveer is om onze pedagogische visie in de praktijk uit te dragen, VIB is daar een prachtig en effectief middel voor.

Voordat ik opleider VIB werd, ben ik zo’n 20 jaar manager binnen de Plusopvang van Wij Zijn Jong geweest en heb ik altijd met VIB gewerkt in al mijn teams. Voor mij hét instrument wat bij uitstek geschikt is om echt naar kinderen te kijken en dan samen met de professional te onderzoeken hoe het kind gevolgd en/of ondersteund kan worden. Sinds 2008 ben ik opleider VIB en heb ik al mijn managementtaken losgelaten en me volledig op VIB gestort. Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad. Ik zie het als een enorme verrijking om zoveel mogelijk mensen de kracht en effecten van VIB te laten ervaren. Iedere opleidingsgroep is weer een feestje en ik blijf me verwonderen over wat kinderen ons steeds weer laten zien. Ik zie het als mijn missie hier zoveel mogelijk professionals in mee te nemen zodat kinderen eerder gezien worden in wat ze nodig hebben.
En dan ligt mijn passie vooral bij die kinderen die dat net wat lastiger laten zien.

Naast het opleiden hou ik me ook bezig met het door ontwikkelen van VIB in de kinderopvang en van daaruit zijn weer meerdere opleidingen ontstaan:
• VIB en Pluskinderen
• VIB samen met ouders
• VIB in ontwikkelingsgericht werken.
• VVE en VIB

Edux heeft in augustus de erkenning vanuit het FCB gekregen voor onze nieuwe opleidingen
VIB &Coachen en VIB in de babygroep.
Beide opleidingen zijn daarmee IKK-proof (innovatie en kwaliteit kinderopvang) verklaard. Dit biedt weer extra mogelijkheden om de kwaliteit in de Kinderopvang met VIB te bewaken. En dat is precies waar ik me graag voor inzet.

Voor meer informatie over zowel Edux, Wij Zijn Jong, als de VIB opleidingen verwijs ik graag door naar onze site: www.edux.nl. en of www.wijzijnjong.nl
Uiteraard kan je mij ook rechtstreeks benaderen via i.corman@edux.nl