VIB IN ZIEKENHUIZEN

VIB wordt in de ziekenhuizen aangeboden vanuit het Vrouw-Moeder-Kind centrum, vanuit de PAAZ-afdeling en vanuit de polikliniek.

VIB OP DE AFDELING VROUW-MOEDER-KIND
VIB op de PAAZ
VIB op de polikliniek

Handleiding video-interactiebegeleiding in de gezondheidszorg
Marij Eliëns
ISBN 9789088506284
288 pagina’s
Paperback
2015
Prijs: € 44,00

Download Flyer

Inkijkexemplaar

Wanneer een kind, om welke reden dan ook, in het ziekenhuis terecht komt, gaat de bezorgdheid van ouders over de gezondheid van het kind een overheersende rol spelen. De kwaliteit van het contact tussen ouders en kind lijdt hieronder. Het is belangrijk dat ouders ook oog blijven houden voor de gezonde behoefte aan contact en ontwikkeling die, ook bij de heel kwetsbare en zieke kinderen, aanwezig blijft. Video-interactiebegeleiding (VIB) wordt ingezet in 75% van de ziekenhuizen om ouders te ondersteunen in het contact met hun kind gedurende de periode dat het kind in het ziekenhuis is opgenomen.

Daarnaast wordt video-interactiebegeleiding toegepast om de professional te begeleiden in het contact en de interactie met het kind en met de ouders.

De inzet van VIB in de begeleiding van ouders met premature kinderen is bewezen effectief.

Marij Eliëns is gezondheidswetenschapper en landelijk coördinator video-interactiebegeleiding voor de Gezondheidszorg vanuit de AIT. Zij ontwikkelde, vanaf begin jaren negentig, de methodiek voor de Gezondheidszorg in samenwerking met verschillende ziekenhuizen.

De Handleiding VIB-Gezondheidszorg is te bestellen bij AIT of bij SWP voor de prijs van € 44,00 (excl. verzendkosten). Mocht u belangstelling hebben dan kunt u een mailtje sturen naar info@ait-spin.com.

INFORMATIE OVER DE OPLEIDING